torsdag den 14. oktober 2010

Amish land

Hej alle sammen!
Nu er det ved at være et stykke tid siden, at jeg har skrevet på min blog. Det skyldes, at internettet i mit ny hjem ikke har virket. Det har været super irriterende, men nu er det heldigvis på igen.
Jeg har igen oplevet rigtig mange ting, men en af de største hidtil skete i går! I går var jeg med skolen på en Amish field trip. Det var rigtig sjovt!

Vi mødtes på skolen kl. 7 om morgen, og så tog ved skolebussen(dem man altid ser på film) til Arcola, IL. Det var en køretur på ca. 2.30 time. Det gik dog okay hurtigt! Alle var jo meget spændte. Vi startede dagen ud med at se en film om Amish mennesker. Det var overraskende interessant! Her fandt jeg f.eks. ud af børnene kun går i skole til og med ottende klasse, kvinder må ikke have smykker på og manden skal have et stort fuldskæg når han bliver gift. Efter filmen var der et lille museum, hvor vi f.eks. kunne se tøjet de går i osv.
Efter tog vi videre til en buggyshop. En buggy er en slags vogn de bruger i stedet for en bil. Ejeren fortalte os om, hvordan man bygger sådan en buggy. Vi tog straks videre til den lokale supermarked. Det var noget af det meste lækre mad man kan forstille sig. Plus det var virkelig billigt! Her gik mange fra klassen amok :) The Amish people er også kendt for deres hjemmelavede peanutbutter(tænker starks på Emilie) og applebutter. Jeg kan godt forstå, at de er kendt for det. Det smagte fantastisk! Efter en times tid tog vi videre til det, alle havde glædet sig mest til. Vi skulle spise hos en rigtig Amish familie. Vi fik kylling, katoffelmos, pasta, bønner,  farsbrød osv. Det smagte så godt! Jeg spiste så meget, at jeg fik vildt ondt i maven bagefter. Det var dog det hver :) Familen sang også sange for os, og sang på mundharmonika. Senere blev vi vist rundt på en gård, hvilket også var rigtig sjovt! Alt i alt var det en rigtig sjovt tur.

Efter skole i dag fik jeg snakket med mor, hvilket som altid var dejligt! Ellers har jeg læst op til 3 tester jeg har i morgen... Jeg har test i matematil(geometry), US-history og speech. Det eneste plus er dog, at jeg har halfday schedule imorgen. Det betyder, at vi får fri kl. 12.45 :) Det er dog snyd alle jer der hjemme, som har efterårsferie i morgen. Jeg kan dog trøste mig med, at jeg har mange fridage i november :)
I morgen skal jeg  til min første tur til Chicago. Vi skal besøge Jeanettes familie. Det skal nok blive festeligt! Vi har alle snakket om, at vi skal downtown Chicago og spise, skal shoppe i en af de store malls osv. GLÆDER MIG!

Håber alle har det godt, og jeg savner jer alle rigtig meget! :)

P.s. billeder fra min Amish trip ville komme op snart! :)

3 kommentarer:

  1. Ej hvor lyder det fedt!! Jeg glæder mig til at se billeder :)

    SvarSlet
  2. det lyder vildt spændende, glæder mig også til at se nogle billeder! jeg savner dig rigtig sindsygt meget, og tænker også på dig hele tiden, især når jeg drikker smoothie;) kys mille

    SvarSlet
  3. Jeg savner ogsaa dig rigtig rigtig meget! Jeg taenker ogsaa paa dig hele tiden. Trust me! Jeg savner smoothie og min workout body!

    SvarSlet